Ştii?

Filed Under (, ) by Ana Onici on 24 June 2009

Posted at : 12:25 AM

Ştii ce fac clădirile din prea mult dor de oameni?



Reinventează sunetul armonios al căderii.



Ştii de ce clădirile se ruinează?



Pentru a fi mai aproape de oameni.

4 comments:

Belizarie said...

Stiu ca ceea ce ai fotografiat a fost pana acum vreo douazeci de ani un cinematograf (Feroviar parca se numea), o librarie si parca si un hotel. Trec zilnic pe langa plecand de la serviciu si este o priveliste jalnica care tine tot de atatia ani. Nu este singura constructie foarte veche a Bucurestiului aflata in situatia asta, iar ceea ce se vede a fost distrus cu buna stiinta si nimeni nu a fost tras la raspundere.

Ana Onici said...

Da, asa se numea, initial fusese teatru apoi, dupa al 2lea razboi mondial, a fost transformat in cinematograf. Din cate am aflat, dupa revolutie, etajele au fost ocupate in mare parte de tigani, care ar fi incendiat cladirea in mod intentionat, profitand de isteria care exista dupa revolutie. De atunci se degradeaza pe zi ce trece, tinand adapost pentru caini. Din pacate, oamenii aflati in functii inalte au alte prioritati, cum ar fi alimentarea buzunarului propriu, decat reconditionarea unor cladiri care au in spate atatea istorii, atatea vieti.

Belizarie said...

Tiganii au incendiat cand s-a incercat evacuarea lor si pana la urma s-a ales praful. Cat despre oamenii aflati in functii "inalte" daca vrei sa citesti ceva interesant gasesti la adresa http://fisierulmeu.ro/43I472A0GF3L/DRUMUL-DOINEI-ARMA-CUVANTULUI-LA-MIHAI-EMINESCU-pdf.html unde am pus si cartea despre fotografie pentru cei din forum. Daca o sa ai rabdare o sa te documentezi suficient asupra a ceea ce inseamna "oameni politici", "functii inalte" s.a.m.d si ai sa vezi in ce societate traim in prezent si inca mult in viitor o sa traim.

alex said...

Indiferenta - acesta este cuvantul ce caracterizeaza cel mai bine peticul uitat de istorie si romanii de astazi...a real theatre of tragedy.