fr. fragmenter

Filed Under (, ) by Ana Onici on 25 January 2010

Posted at : 11:00 PM




(Lumea-i oarbă. Tu cum eşti?)



[...] şi ştii... mă simt bătrână, în armonie cu pielea, oasele şi ochii-mi decăzuţi. Nu te-aş mai atrage, aşa cum niciun corp învechit de timp nu mai reprezintă o enigmă. Toate sunt scrise pe trup, toate sunt la vedere. Mai putem noi oare [...] ? Iartă-mă, sperasem că şi "da" poate fi un răspuns într-o existenţă construită din "nu". Îl accept ca [...] viaţa mea.

Am deprins un automatism ciudat, poate-i doar o reacţie, un spasm. Continui să păşesc, mai nesigur ca altădată. Nu din cauza destinaţiei, doar ştim unde ne ducem cu toţii, ci din cauza picioarelor mele obosite de atâtea încercări, de atâtea reveniri. Acum nu mai fac niciun pas înapoi pentru că port în mine totul. Greutatea şi golul [...] mă sufocă, dar zâmbesc [...] nu ştiu ce altceva să fac.

Dacă ai putea să vezi cum decade totul în jurul meu... O infinită armonie, o tăcută înţelegere între mine şi aerul înconjurător. Privesc şi o mirare amară îmi modelează trăsăturile [...] ştie aşa cum şi tu ştiai cândva.

M-am gândit tot timpul la mii de vieţi alternative, regretul a devenit o a doua natură. Mă gândeam, în apăsarea nopţii, la cum am ştiut noi să [...] totul, devenind nimicul.

Ştiu, ştiu că vorbesc fără sens. Vroiam doar să [...] Nu te teme, am să tac [...] pentru tine.



(Lumea-i mută. Tu ai curaj să strigi?)

6 comments:

Quelqu'un said...

Lumea striga si judeca. Atunci ai nevoie de curaj sa taci si sa continui sa mergi, nu conteaza unde. Imagineaza-ti viata ca o iarna nasola, rece si lunga. Daca stai pe loc ingheti. Daca mergi in continuare te incalzesti si poate, poate dai si de un taxi care sa te duca la destinatie.

Fata cu nisipul said...

Lumea poarta masca nepasarii. Doar iubind-o vom reusi sa i-o dam jos.

Fata cu nisipul said...
This comment has been removed by the author.
Fata cu nisipul said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salut, schimbam linkuri? asa de dragul a ce scrii:)
blogul meu: http://son1ofthe3earth.wordpress.com/

Demoiselle-Delerium ! said...

superba.
bravo!